Marknadsföring i sökmotorer

Marknadsföring i sökmotorer med sökmotoroptimering

Sökmotoroptimering för att hamna högre upp i resultaten i sökmotorer är fortfarande en viktig del i din digitala marknadsföring. Marknadsföring i sociala medier har blivit allt viktigare för varje år men det är viktigt att inte glömma bort sökmotoroptimering.

Strategi för digital marknadsföring i sökmotorer

Din strategi för digital marknadsföring i sökmotorer behöver för bästa resultat innebära att bland annat arbeta med:

  • Naturligt länkbygge som en del av White Hat SEO
  • Skapa relevant innehåll för dina besökare
  • Kontinuerligt arbeta med sökmotoroptimering på nytt och gammalt innehåll
  • Mobilanpassa din hemsida och webbplats
  • Hålla webbplatsen tekniskt felfri för olika webbläsare

Det finns många andra aspekter att tänka på för marknadsföring i sökmotorer men dessa bitarna kan du läsa mer om i denna artikeln.

Länkbyggen genom att köpa länkar är en kortsiktig lösning som kan ge lägre placering

Att sträva efter bättre placeringar genom att köpa länkar för sitt länkbygge kan vara en farlig fälla. Visst du hamnar högre upp i placering ganska fort men Google och andra sökmotorer kan straffa dig.

Att köpa länkar räknas in i begreppet Black Hat SEO och motsatsen White Hat SEO är det du ska sträva efter istället. Lästips om Black Hat SEO och White Hat SEO:

För att få en bra placering hos exempelvis Google så ska du uppfylla deras kriterier på ett relevant innehåll. Din hemsida eller dina sociala medier konton ska också ha ett naturligt länkbygge. Det vill säga ditt innehåll ska på ett naturligt sätt attrahera länkar till ditt innehåll. Med ett köp av länkar så är det stor sannolikhet att dina länkar hamnar på diverse sidor utan någon röd tråd. Sidorna har kanske inga gemensamma nämnare och din länk passar inte riktigt ihop med övrigt innehåll. Då uppfyller inte din sida kriterier för ett naturligt länkbygge. Detta kan innebära att en sökmotor per automatik ger dig lägre placering.

Med andra ord är det en kortsiktig lösning att göra sitt länkbygge med köp av länkar. Spara dessa pengar och arbeta istället med en långsiktig lösning med sökmotoroptimering. En sådan strategi gör det lättare för dig att behålla en placering när du väl klättrar högre i resultaten.

Hållbart och naturligt länkbygge i kombination med sökmotoroptimering

För att få ett naturligt och hållbart länkbygge handlar det i första hand om bra innehåll. Har du en intressant artikel med användbar information så vill andra länka till din artikel, hemsida eller dina sociala medier konton. Detta ger ett naturligt länkbygge och din länk hamnar lättare på sidor med relevant innehåll.

I andra hand behöver du själv lägga upp dina länkar på synliga platser för att folk ska hitta till dig och ditt intressanta innehåll för att i nästa led få till ett naturligt länkbygge. Även här gäller det att ha is i magen och sakta men säkert placera ut dina länkar på olika platser eller portaler. Skapar du för snabbt för många länkar så straffar sökmotorerna dig igen.

Strategin är att regelbundet och i lugn takt arbeta med naturligt länkbygge i kombination med att regelbundet uppdatera ditt innehåll. Skriv nya intressanta artiklar och arbeta med sökmotoroptimering inom dina nya och gamla artiklar. Din webbplats behöver också sökmotorsoptimeras, vara mobilanpassad, vara felfri tekniskt sätt i kodning och webbplatsen behöver vara väl optimerad enligt de senaste SEO riktlinjerna.

Hjälp med bra innehåll

Ett bra innehåll är viktigt både för att hålla kvar intresset bland dina läsare och öka möjligheterna för att öka konverteringar. Bra innehåll är också viktigt för att få bra position i exempelvis Google. Vilket gör att dina läsare och eventuella blivande kunder hittar dig. Har du behov av att öka din synlighet och öka dina konverteringar med hjälp av bra innehåll så kontakta mig för att se hur jag kan hjälpa dig.

Ja, jag behöver hjälp med bra innehåll

/Jenny – Synas på webben

Lämna en kommentar